Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Darázsfészek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

1dl Langyos tejben 1 kk. cukrot, 1ek. lisztet és a 3dkg élesztőt elkeverünk, majd az egészet 3-5 percig pihentetjük azaz felfuttatjuk. A maradék liszthez hozzáadjuk a többi anyagot és a feljuttatott élesztőt. A tésztát kidolgozzuk és 30 percig meleg helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a töltetléket: A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a fahéjat és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.10.05.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

1dl Langyos tejben 1 kk. cukrot, 1ek. lisztet és a 3dkg élesztőt elkeverünk, majd az egészet 3-5 percig pihentetjük azaz felfuttatjuk.

A maradék liszthez hozzáadjuk a többi anyagot és a feljuttatott élesztőt. A tésztát kidolgozzuk és 30 percig meleg helyen pihentetjük.

Közben elkészítjük a töltetléket:

A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a fahéjat és a diót. A tésztát a pihentetés után kb. fél cm vékonyra és téglalappá nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, rászórjuk a mazsolát, majd az egészet feltekerjük és két ujjnyi szeleteket vágunk belőle. A csigákat egymás mellé és vajjal kikent tepsibe rakjuk.

Ezek után 15-20 percig még kelesztjük és forró előmelegített sütőben (kb. 170fokon) 25-30 percig sütjük. Félidőnél amikor már majdnem pirul a tészta meglocsoljuk a vaníliacukros tejszínnel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is