Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Vaníliás darázsfészek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a vaníliás darázsfészek egy igazán illatos és puha kelt sütemény, amit a vaníliás krém és a végén ráöntött tejszín tesz még szaftosabbá és különlegessé. Egy csésze kávé vagy tea mellé egyszerűen mennyei.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Toth Csilla
Beküldte: 2013.08.24.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt, majd összegyúrjuk. Kb. 10 percig dagasztjuk, amíg szép sima tésztát kapunk. Letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rákenjük. A tésztát feltekerjük, mint a bejglit, és kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 20 percig kelesztjük.

Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csigákat 15 percig sütjük, majd a vaníliás cukorral elkevert habtejszínt ráöntjük a forró süteményre, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg szép piros színt kapnak.

Tálalás

Langyosan a legfinomabb, mert ekkor a belseje még krémesen lágy, a teteje pedig aranybarnára sült.

Tipp

Aki szeretné, a vajkrémhez kevés reszelt citromhéjat is adhat, amitől még frissebb, üdébb íze lesz a darázsfészeknek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Toth Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is