A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt, majd összegyúrjuk. Kb. 10 percig dagasztjuk, amíg szép sima tésztát kapunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rákenjük. A tésztát feltekerjük, mint a bejglit, és kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 20 percig kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csigákat 15 percig sütjük, majd a vaníliás cukorral elkevert habtejszínt ráöntjük a forró süteményre, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg szép piros színt kapnak.
Tálalás
Langyosan a legfinomabb, mert ekkor a belseje még krémesen lágy, a teteje pedig aranybarnára sült.
Tipp
Aki szeretné, a vajkrémhez kevés reszelt citromhéjat is adhat, amitől még frissebb, üdébb íze lesz a darázsfészeknek.