Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás darázsfészek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl langyos tej

Krém

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt, majd összegyúrjuk. Kb. 10 percig dagasztjuk, amíg szép sima tésztát kapunk. Letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rákenjük. A tésztát feltekerjük, mint a bejglit, és kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 20 percig kelesztjük.

Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csigákat 15 percig sütjük, majd a vaníliás cukorral elkevert habtejszínt ráöntjük a forró süteményre, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg szép piros színt kapnak.

Tálalás

Langyosan a legfinomabb, mert ekkor a belseje még krémesen lágy, a teteje pedig aranybarnára sült.

Tipp

Aki szeretné, a vajkrémhez kevés reszelt citromhéjat is adhat, amitől még frissebb, üdébb íze lesz a darázsfészeknek.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/darazsfeszek-2/