Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Darázsfészek ahogy a Nagyitól tanultam

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Tészta elkészítése Felfuttatom az élesztőt fél csésze enyhén cukros tejben, majd a többi hozzávalóhoz adom, és puha tésztát gyúrok belőle. Fél órát langyos helyen kelni hagyom. Töltelék elkészítése A margarint kikavarom a cukorral és vaníliás cukorral. Tészta és töltelék összeállítása A megkelt tésztát két részre osztom, majd mindkettőből egy-egy téglalapot nyújtok. A tölteléket egyenletesen elosztom […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.28.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

Felfuttatom az élesztőt fél csésze enyhén cukros tejben, majd a többi hozzávalóhoz adom, és puha tésztát gyúrok belőle. Fél órát langyos helyen kelni hagyom.

Töltelék elkészítése

A margarint kikavarom a cukorral és vaníliás cukorral.

Tészta és töltelék összeállítása

A megkelt tésztát két részre osztom, majd mindkettőből egy-egy téglalapot nyújtok. A tölteléket egyenletesen elosztom rajtuk és elkenem. Mindkettőt felcsavarom, majd kb. 2 ujjnyi vastagságú szeletekre vágom.

Sütés előkészítése

A szép forma érdekében lábosban sütöm, amit előtte kikenek margarinnal. A tekercseket lefektetve 2 cm távolságra teszem egymástól, és még így is hagyom fél órát kelni.

Sütés

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-40 percig sütöm. Mikor már kezd aranysárga lenni, kiveszem, és cukros-vaníliás tejjel egyenként meglocsolom a tekercseket. Nem kell sajnálni tőlük. Még visszateszem 10-15 percre.

Bár isteni az illata is, ajánlatos várni vele, míg kicsit kihűl.

Sztori

Ez volt az első süti, amit megtanultam Nagymamámtól, már ezerszer megsütöttem, mert nagyon finom és imádja mindenki. 🙂

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is