Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Darázsfészek ahogy a Nagyitól tanultam recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • csipet só
  • 5 g élesztő
  • 0,5 bögre tej

Töltelékhez

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag  vaníliás cukor
  • tej (a locsoláshoz )

Elkészítése

Tészta elkészítése

Felfuttatom az élesztőt fél csésze enyhén cukros tejben, majd a többi hozzávalóhoz adom, és puha tésztát gyúrok belőle. Fél órát langyos helyen kelni hagyom.

Töltelék elkészítése

A margarint kikavarom a cukorral és vaníliás cukorral.

Tészta és töltelék összeállítása

A megkelt tésztát két részre osztom, majd mindkettőből egy-egy téglalapot nyújtok. A tölteléket egyenletesen elosztom rajtuk és elkenem. Mindkettőt felcsavarom, majd kb. 2 ujjnyi vastagságú szeletekre vágom.

Sütés előkészítése

A szép forma érdekében lábosban sütöm, amit előtte kikenek margarinnal. A tekercseket lefektetve 2 cm távolságra teszem egymástól, és még így is hagyom fél órát kelni.

Sütés

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-40 percig sütöm. Mikor már kezd aranysárga lenni, kiveszem, és cukros-vaníliás tejjel egyenként meglocsolom a tekercseket. Nem kell sajnálni tőlük. Még visszateszem 10-15 percre.

Bár isteni az illata is, ajánlatos várni vele, míg kicsit kihűl.

Sztori

Ez volt az első süti, amit megtanultam Nagymamámtól, már ezerszer megsütöttem, mert nagyon finom és imádja mindenki. 🙂

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/darazsfeszek-ahogy-a-nagyitol-tanultam/