Tészta elkészítése
Felfuttatom az élesztőt fél csésze enyhén cukros tejben, majd a többi hozzávalóhoz adom, és puha tésztát gyúrok belőle. Fél órát langyos helyen kelni hagyom.
Töltelék elkészítése
A margarint kikavarom a cukorral és vaníliás cukorral.
Tészta és töltelék összeállítása
A megkelt tésztát két részre osztom, majd mindkettőből egy-egy téglalapot nyújtok. A tölteléket egyenletesen elosztom rajtuk és elkenem. Mindkettőt felcsavarom, majd kb. 2 ujjnyi vastagságú szeletekre vágom.
Sütés előkészítése
A szép forma érdekében lábosban sütöm, amit előtte kikenek margarinnal. A tekercseket lefektetve 2 cm távolságra teszem egymástól, és még így is hagyom fél órát kelni.
Sütés
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-40 percig sütöm. Mikor már kezd aranysárga lenni, kiveszem, és cukros-vaníliás tejjel egyenként meglocsolom a tekercseket. Nem kell sajnálni tőlük. Még visszateszem 10-15 percre.
Bár isteni az illata is, ajánlatos várni vele, míg kicsit kihűl.
Sztori
Ez volt az első süti, amit megtanultam Nagymamámtól, már ezerszer megsütöttem, mert nagyon finom és imádja mindenki. 🙂
Jó étvágyat!