Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Darázsfészek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 kg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl habtejszín

Töltelék

  • 50 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál dió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 100 gramm mazsola
Darázsfészek kép

Elkészítése

1dl Langyos tejben 1 kk. cukrot, 1ek. lisztet és a 3dkg élesztőt elkeverünk, majd az egészet 3-5 percig pihentetjük azaz felfuttatjuk.

A maradék liszthez hozzáadjuk a többi anyagot és a feljuttatott élesztőt. A tésztát kidolgozzuk és 30 percig meleg helyen pihentetjük.

Közben elkészítjük a töltetléket:

A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a fahéjat és a diót. A tésztát a pihentetés után kb. fél cm vékonyra és téglalappá nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, rászórjuk a mazsolát, majd az egészet feltekerjük és két ujjnyi szeleteket vágunk belőle. A csigákat egymás mellé és vajjal kikent tepsibe rakjuk.

Ezek után 15-20 percig még kelesztjük és forró előmelegített sütőben (kb. 170fokon) 25-30 percig sütjük. Félidőnél amikor már majdnem pirul a tészta meglocsoljuk a vaníliacukros tejszínnel.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/darazsfeszek/