Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Dióba forgatott lekváros derelye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 3 közepes főtt burgonya 500 g liszt víz szükség szerint Továbbá: 1 fazék forró víz 2 ek olaj fél üveg házi szilvalekvár 200 g darált dió fahéj, szegfűszeg, cukor ízlés szerint Elkészítése: Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a krumplinyomon áttört burgonyát és víz hozzáadásával könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2017.08.14.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 közepes főtt burgonya
  • 500 g liszt
  • víz szükség szerint

Továbbá:

  • 1 fazék forró víz
  • 2 ek olaj
  • fél üveg házi szilvalekvár
  • 200 g darált dió
  • fahéj, szegfűszeg, cukor ízlés szerint


Elkészítése:

Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a krumplinyomon áttört burgonyát és víz hozzáadásával könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle.

Kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra és tetszőleges nagyságú négyzetekre vágjuk. Megtöltjük lekvárral, a széleit jól lenyomkodjuk, nehogy főzés alatt kinyíljanak.

Forrásban lévő, olajos vízben addig főzzük, míg a víz tetejére nem jönnek. Kiszedjük, lecsepegtetjük és fűszerekkel ízesített dióba forgatjuk.

Porcukorral vagy cukrozott tejföllel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is