Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dióba forgatott lekváros derelye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 közepes főtt burgonya
  • 500 g liszt
  • víz szükség szerint

Továbbá:

  • 1 fazék forró víz
  • 2 ek olaj
  • fél üveg házi szilvalekvár
  • 200 g darált dió
  • fahéj, szegfűszeg, cukor ízlés szerint


Elkészítése:

Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a krumplinyomon áttört burgonyát és víz hozzáadásával könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle.

Kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra és tetszőleges nagyságú négyzetekre vágjuk. Megtöltjük lekvárral, a széleit jól lenyomkodjuk, nehogy főzés alatt kinyíljanak.

Forrásban lévő, olajos vízben addig főzzük, míg a víz tetejére nem jönnek. Kiszedjük, lecsepegtetjük és fűszerekkel ízesített dióba forgatjuk.

Porcukorral vagy cukrozott tejföllel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dioba-forgatott-lekvaros-derelye/