Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dióba hempergetett szilvás gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 tojás
  • diónyi zsír
  • 1 teáskanál só
  • 30 dkg finomliszt (kb)
  • 40 dkg házi szilvalekvár
  • cukor
  • fahéj a hempergetéshez

Elkészítése

A burgonyát enyhén sós vízben héjastul megfőzzük, majd eltávolítjuk a héját és még melegen burgonyanyomón áttörjük.

Ha a burgonya teljesen kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a sót, a zsírt és a lisztet (amennyit felvesz a burgonya) és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle.

Egy fazékban vizet forralunk és megsózzuk.

A tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm-es vastagságúra kinyújtjuk és kb 7*7 cm-es kockákra szabjuk. Mindegyik tészta közepére 1-1 tk szilvalekvárt teszünk, majd a tészta négy sarkát középre hajtva összecsípjük és gombóccá formázzuk.

A gombócokat a forrásban levő vízbe helyezzük és amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig még főzzük.

A diót, a cukorral fahéjjal összekeverjük és a megfőtt gombócokat meghempergetjük benne.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dioba-hempergetett-szilvas-gomboc/