Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dióhabos csigatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj (olvasztva)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • csipet só

Dióhab:

  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió

Tetejére:

  • 1 tojás
  • barnacukor
  • darált dió
  • olvasztott vaj

Elkészítése

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész, beletesszük az olvasztott vajat és addig dagasztjuk, amíg a keverőtáltól a tészta el nem válik.

50-60 percig letakarva pihentetjük.

Közben vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, végül belekeverjük a darált diót.

Ha a tészta megkelt, nyújtófa segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, a dióhabbal lekenjük, majd feltekerjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

3-4 cm-es darabokra vágjuk a tésztát, majd a tortaformába rakjuk. A csigákat körben lekenjük olvasztott vajjal.

Kb 15-20 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, tetejét cukros dióval megszórjuk és előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon kb 20-25 perc alatt.

Tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/diohabos-csigatorta/