Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás sárgája
Töltelék
- 1 kg alma
- cukor
- fahéj
- 2 kanál lekvár
- 10 dkg darált dió
A tetejére
- 1 tojás fehérje
- 15 dkg apróra vágott dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egy tepsit (34×32) margarinnal kikenünk és kilisztezzük.
Az almákat lereszeljük, cukrozzuk, megszórjuk fahéjjal és meglocsoljuk citromlével. Egy lábasban addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi.
Az egyik tésztából lapot nyújtunk, majd a tepsi aljára tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval. Rátesszük a megpárolt és kihűlt almát, majd befedjük a másik lappal.
Megszurkáljuk a tetejét, lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk vagdalt dióval. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

