Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg liszt 25 dkg margarin 15 dkg porcukor 1 citrom reszelt héja 1 csomag sütőpor 2 tojás sárgája Töltelék 1 kg alma cukor fahéj 2 kanál lekvár 10 dkg darált dió A tetejére 1 tojás fehérje 15 dkg apróra vágott dió Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egy tepsit (34×32) margarinnal […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.02.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás sárgája

Töltelék

  • 1 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • 2 kanál lekvár
  • 10 dkg darált dió

A tetejére

  • 1 tojás fehérje
  • 15 dkg apróra vágott dió


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egy tepsit (34×32) margarinnal kikenünk és kilisztezzük.

Az almákat lereszeljük, cukrozzuk, megszórjuk fahéjjal és meglocsoljuk citromlével. Egy lábasban addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi.

Az egyik tésztából lapot nyújtunk, majd a tepsi aljára tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval. Rátesszük a megpárolt és kihűlt almát, majd befedjük a másik lappal.

Megszurkáljuk a tetejét, lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk vagdalt dióval. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is