Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós almáspite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás sárgája

Töltelék

  • 1 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • 2 kanál lekvár
  • 10 dkg darált dió

A tetejére

  • 1 tojás fehérje
  • 15 dkg apróra vágott dió


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egy tepsit (34×32) margarinnal kikenünk és kilisztezzük.

Az almákat lereszeljük, cukrozzuk, megszórjuk fahéjjal és meglocsoljuk citromlével. Egy lábasban addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi.

Az egyik tésztából lapot nyújtunk, majd a tepsi aljára tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval. Rátesszük a megpárolt és kihűlt almát, majd befedjük a másik lappal.

Megszurkáljuk a tetejét, lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk vagdalt dióval. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dios-almaspite/