Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-barackos guba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Öntethez

  • 2 csomag főzés nélküli vanília puding
  • 3 dl habtejszín
  • 7 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor

Tésztához

  • 8 db száraz kifli
  • 1 üveg őszibarack befőtt
  • 25 dkg dió

Elkészítése

A pudingporból, a tejszínből, a tejből, a vaníliás cukorból és a porcukorból sűrű öntetet készítünk. (A pudingport a leírásnak megfelelően elkészítjük a tejjel és a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre vert habtejszínt is.) A kiflit felkarikázzuk és alaposan megforgatjuk a vaníliás öntetben. Jénai tálat vagy tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kristálycukorral és beletesszük a fele kiflit.

A barackokat kockára vágjuk, utána ezt is ráhalmozzuk és megszórjuk a fele dióval, ezt követően rárakjuk a maradék kiflit, végezetül a tetejét megszórjuk a megmaradt dióval. Körülbelül 20 percig, 170 fokon légkeveréses előmelegített sütőben sütjük. Langyosan tálaljuk tejszínhabbal, és barack gerezdekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dios-barackos-guba/