Elkészítése
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (1 dl tejhez 1 mk cukrot keverünk). A liszt közepén mélyedést készítünk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat és a megkelt élesztőt. A maradék tejet kézmelegre melegítjük, és a tésztát alaposan hólyagosra dagasztjuk. Végül az olvasztott margarint is beledolgozzuk. A tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a darált diót, a cukrot, a tejet és ízlés szerint citromlevet összekeverjük. A masszát simára dolgozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 8×10 cm-es darabokra vágjuk. Minden darab közepére egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk, majd a tésztát összecsavarjuk. A buktákat szorosan egymás mellé sorakoztatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük, és még fél órát kelni hagyjuk. Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd a buktákat aranyszínűre sütjük (kb. 20-25 perc).
Sütés után a vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk a buktákat, és további 5 percig visszatesszük a sütőbe. Amikor elkészültek, a tepsiből egy deszkára kiborítjuk, de csak tálaláskor szedjük ki őket. Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp: Készíthetjük túrós vagy lekváros töltelékkel is.


