Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (1 dl tejhez 1 mk cukrot keverünk). A liszt közepén mélyedést készítünk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat és a megkelt élesztőt. A maradék tejet kézmelegre melegítjük, és a tésztát alaposan hólyagosra dagasztjuk. Végül az olvasztott margarint is beledolgozzuk. A tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük. A töltelékhez […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.10.

Tésztához

Kenéshez

Locsoláshoz

Szóráshoz

Töltelékhez

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (1 dl tejhez 1 mk cukrot keverünk). A liszt közepén mélyedést készítünk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat és a megkelt élesztőt. A maradék tejet kézmelegre melegítjük, és a tésztát alaposan hólyagosra dagasztjuk. Végül az olvasztott margarint is beledolgozzuk. A tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a darált diót, a cukrot, a tejet és ízlés szerint citromlevet összekeverjük. A masszát simára dolgozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 8×10 cm-es darabokra vágjuk. Minden darab közepére egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk, majd a tésztát összecsavarjuk. A buktákat szorosan egymás mellé sorakoztatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük, és még fél órát kelni hagyjuk. Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd a buktákat aranyszínűre sütjük (kb. 20-25 perc).

Sütés után a vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk a buktákat, és további 5 percig visszatesszük a sütőbe. Amikor elkészültek, a tepsiből egy deszkára kiborítjuk, de csak tálaláskor szedjük ki őket. Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp: Készíthetjük túrós vagy lekváros töltelékkel is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is