Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Diós csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojásokkal összegyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát négyszögletesre nyújtjuk, majd ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.06.

A tésztához

Töltelék

Elkészítése

Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojásokkal összegyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát négyszögletesre nyújtjuk, majd ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk, és másfél centiméter vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 15 percig kelesztjük.

Tojásfehérjével megkenjük, és forró sütőben kezdjük sütni. Ezután a hőfokot csökkentjük, és közepes lángon készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is