Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba, hozzákeverjük a sót, a tojásokat, a porcukrot és a felfuttatott élesztőt. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk (nálunk ez körülbelül 3 dl volt). Ezután az étolajat is beledolgozzuk, és addig dagasztjuk, amíg a tészta szép szálas nem lesz. A kelesztőtálat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.06.22.

Hozzávalók a tésztához

A dagasztáshoz

A töltelékhez

A csigák kenéséhez

A csigák locsolásához

Elkészítése

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba, hozzákeverjük a sót, a tojásokat, a porcukrot és a felfuttatott élesztőt. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk (nálunk ez körülbelül 3 dl volt).

Ezután az étolajat is beledolgozzuk, és addig dagasztjuk, amíg a tészta szép szálas nem lesz. A kelesztőtálat lefedjük, és meleg helyre tesszük – nálunk napos helyre került, így gyorsan a duplájára kelt.

Közben elkészítjük a tölteléket: a cukrot összekeverjük a darált dióval és a viaszmentes, reszelt citromhéjjal.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, és a tölteléket egyenletesen rászórjuk. A tésztát feltekerjük, mint a bejglit, és minden tekerésnél megkenjük olvasztott vajjal, hogy a töltelék jól rátapadjon.

A tekercset 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a csigákat. A tetejüket ismét megkenjük olvasztott vajjal, majd további 20 percet pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a megkelt csigákat aranyszínűre sütjük. A sütés vége felé vaníliás tejjel meglocsoljuk, majd készre sütjük.

Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük. Nagyon finomak lettek – jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is