Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 db tojásfehérje (a kenéshez )

Töltelék

  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja )
  • 1 dl tej
Diós csiga kép

Elkészítése

Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojásokkal összegyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát négyszögletesre nyújtjuk, majd ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk, és másfél centiméter vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 15 percig kelesztjük.

Tojásfehérjével megkenjük, és forró sütőben kezdjük sütni. Ezután a hőfokot csökkentjük, és közepes lángon készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dios-csiga/