Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós csigák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 10 dkg vaj

Töltelékhez:

  • 2 tojás fehérje
  • 18 dkg porcukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 1 tk citromlé
  • 10 dkg dió


Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral megszórva hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is és jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen pihentetjük kb. 30 percet.

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A diót ledaráljuk.

A tojásfehérjéket gépi habverővel kemény habbá verjük a citromlével, majd a porcukrot is hozzáadva tovább verjük pár percig. Hozzákeverjük a darált diót és belereszeljük a citrom héját.

A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra elnyújtjuk, ami nekem kb. 25*30 cm lett. Egyenletesen elkenjük rajta a diós habot

A szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük. Egy éles késsel kb. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk, két tenyerünk között kicsit kerek formára igazítjuk.

A sütőpapíros tepsibe fektetjük, a csigák között kevés helyet hagyva. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon 10 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd további 12 percet 170 fokon.

Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

[box style=”info”]14 db csiga lett belőle.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dios-csigak-2/