Az átszitált liszthez hozzáadjuk az olvasztott vajat, a cukros tejben felfuttatott élesztőt, sót, majd a tojást. Jól kidolgozzuk és kb 60 percig pihentetjük letakarva.
Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat a tej kivételével összekeverjük, majd a felforralt tejet ráöntjük és összedolgozzuk.
A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk és még 15 percig hagyjuk pihenni.
A cipókat lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 20*30 cm-es nagyságú téglalappá és a dió töltelék egy ötödét rákenjük, majd a hosszabbik felénél felcsavarjuk.
Egy 12*30 cm-es, szögletes őzgerinc formát sütőpapírral kibélelünk és az aljára helyezzük a tekercset. A többi cipóval is így járunk el. A második cipót az első mellé, vagyis a tepsi aljára tesszük, majd tojásfehérjével a tetejüket lekenjük, hogy sütés után ne váljanak el. Tovább építjük a kalácsunkat a második sorba is kettő roládot helyezünk, melyeket szintén tojásfehérjével kenünk le. Az ötödik csíkot pedig a tetejére helyezzük.
Még 10 percig pihentetjük. Végül felvert tojással az egészet lekenjük, majd hústűvel megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt.