Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Diós “iker csigák”

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 18 db-hoz: Tészta: 50 dkg liszt 1 db tojás 8 dkg margarin(olvasztott) kb 2 dl langyos tej (amennyit a tészta felvesz) 2 dkg élesztő 1 tk cukor 1 csipet só Töltelék: 20 dkg darált dió 2 ek porcukor 0,5 citrom leve és héja 0,5 narancs reszelt héja 1 kk őrölt fahéj 3 dkg olvasztott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2014.01.17.

Elkészítése

Hozzávalók 18 db-hoz:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg margarin(olvasztott)
  • kb 2 dl langyos tej
  • (amennyit a tészta felvesz)
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek porcukor
  • 0,5 citrom leve és héja
  • 0,5 narancs reszelt héja
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 3 dkg olvasztott vaj

Kenéshez:

  • 1 db tojás

Szóráshoz:

  • darált dió,mák,pisztácia


Elkészítése:

 

 

Egy nagy tálba átszitáljuk a lisztet, közepébe kis mélyedést vájunk ide morzsoljuk az élesztőt, majd 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot- a tojást és az élesztőre öntve várjuk hogy felhabosodjon a kovász.

Elkeverjük a kovászt, olvasztott vajat és sót vegyítünk a tésztához és alaposan kidolgozzuk. Nekem még kb 1 dl langyos tejet felvett(függ a liszt sikér tartalmától mennyi folyadék kell) Nejlonnal letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük(kb 20 perc)

Tölteléket a hozzávalókból összeállítjuk.  Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit sütőpapírral béleljük.

A dundira kelt puha tésztát gyúrótáblára borítjuk és a felesleges gázbuborékokat kidolgozva belőle jól átgyúrjuk(szellőztetjük) Enyhén lisztezett felületen nagy téglalappá nyújtjuk és lekenjük az olvasztott vajjal, erre szójuk egyenletesen a diós-citrusos tölteléket. Hosszanti irányú képzeletbeli felezővonalhoz mindkét irányból feltekerjük diós tésztánkat és bő ujjnyi szeletekre vágjuk(nálam 18 db)

Sütőpapíros lemezre téve felvert tojással lekenjük és darált dióval/mákkal/pisztáciával… hintjük. 15 percnyi pihenő után forró sütőbe tolva 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Remekül illik a forró kakaó mellé, vagy desszert gyanánt egy kis vanília sodót is el tudok mellé képzelni 😉

Kötényeket felkötni! Alkotásra fel 🙂

[box style=”info”]Nagyon szeretek saját kezűleg kelt tésztából finomságokat kreálni…másnap elvihetik uzsonnára így tudom mi van a pocijukban aznap. A kelt tészta illata gyúrás és sütés közben is egyszerűen elvarázsol!
Készíteni is öröm! Annyi változatos forma kreálható, hogy a bolti kínálat a nyomába sem léphet!
Érdemes nekifogni, ha van egy kis időnk! Megtérül a bele fektetett munkánk az elégedett mosolyokból :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is