Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 3 dl langyos tej
- 1 db tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dkg élesztő
- csipet só
A kalács tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
A töltelékhez:
- darált dió
- cukor
A kalács lekenéséhez:
- 1 felvert tojás
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplára kelesztjük.
A tésztát 4 cipóra osztjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekvárral lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk és feltekerjük,mint a bejglit. Mind a négynél így járunk el. Kettőt összetekerünk és kivajazott kalácsformába tesszük. 1/2 órát még hagyjuk kelni, felvert tojással lekenjük és 200 fokon tűpróbáig sütjük.