Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Diós koszorú

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztából két cipót formázunk, majd kelesztjük, amíg meg nem nő a duplájára. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és a választott töltelékkel egyenletesen meghintjük. Ezután a tésztát felcsavarjuk, majd koszorú alakúra formázzuk. A koszorút kivajazott tepsibe helyezzük, és éles késsel körben, szép, szeletenkénti bemetszéseket készítünk. A kalácsot további 30 percig pihentetjük, majd a tetejét […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kelemen Jozsefne
Beküldte: 2013.02.25.

Hozzávalók

Diós

Mákos

Kakaós

Elkészítése

A tésztából két cipót formázunk, majd kelesztjük, amíg meg nem nő a duplájára.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és a választott töltelékkel egyenletesen meghintjük. Ezután a tésztát felcsavarjuk, majd koszorú alakúra formázzuk. A koszorút kivajazott tepsibe helyezzük, és éles késsel körben, szép, szeletenkénti bemetszéseket készítünk. A kalácsot további 30 percig pihentetjük, majd a tetejét tojássárgájával megkenjük.

Diós-mákos töltelék:

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az összetevőket, majd tejjel felöntjük, és sűrűre főzzük.

Kakaós töltelék:

A kakaót összekeverjük a cukorral és a mazsolával.

A tölteléket a tésztára szórjuk, és a fentiek szerint elkészítjük a kalácsot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kelemen Jozsefne
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is