A liszthez hozzáadjuk az élesztőt (felfuttatás nélkül) és az összes alapanyagot. Jól összegyúrjuk és kidolgozzuk, amíg közepes keménységű tésztát nem kapunk. A tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a tésztát átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a porcukorral elkevert darált dióval. A tésztát feltekerjük, és kivajazott kuglófformába helyezzük.
A tészta közepét bevagdossuk, de nem teljesen a közepéig. Egy felvert tojással megkenjük a tetejét, majd megszórjuk színes tortadarával. Az előmelegített sütőt 180 fokra állítjuk, és a tésztát addig sütjük, amíg szép aranybarnára sül.
Miután megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük, és tálcára helyezzük.