Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • só
  • 1 kis pohár natúr joghurt

Töltelékhez

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál lekvár

Lekenéshez

  • 1 db tojás

A tetejére

  • színes tortadara

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk az élesztőt (felfuttatás nélkül) és az összes alapanyagot. Jól összegyúrjuk és kidolgozzuk, amíg közepes keménységű tésztát nem kapunk. A tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a tésztát átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a porcukorral elkevert darált dióval. A tésztát feltekerjük, és kivajazott kuglófformába helyezzük.

A tészta közepét bevagdossuk, de nem teljesen a közepéig. Egy felvert tojással megkenjük a tetejét, majd megszórjuk színes tortadarával. Az előmelegített sütőt 180 fokra állítjuk, és a tésztát addig sütjük, amíg szép aranybarnára sül.

Miután megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük, és tálcára helyezzük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dios-koszoru-2/