Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olaj

Diós

  • 10 dkg darált dió
  • 10 djg porcukor
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 db reszelt citromhéj
  • 3 dkg mazsola
  • 1 dl tej

Mákos

  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dkg mazsola
  • 1 dl tej

Kakaós

  • 10 dkg kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola

Elkészítése

A tésztából két cipót formázunk, majd kelesztjük, amíg meg nem nő a duplájára.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és a választott töltelékkel egyenletesen meghintjük. Ezután a tésztát felcsavarjuk, majd koszorú alakúra formázzuk. A koszorút kivajazott tepsibe helyezzük, és éles késsel körben, szép, szeletenkénti bemetszéseket készítünk. A kalácsot további 30 percig pihentetjük, majd a tetejét tojássárgájával megkenjük.

Diós-mákos töltelék:

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az összetevőket, majd tejjel felöntjük, és sűrűre főzzük.

Kakaós töltelék:

A kakaót összekeverjük a cukorral és a mazsolával.

A tölteléket a tésztára szórjuk, és a fentiek szerint elkészítjük a kalácsot.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dios-koszoru/