Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kürtőskalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2 db tojás (felverve )
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő

Szóráshoz

  • darált dió

Elkészítése

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima, kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen hagyjuk duplájára kelni. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

Kisebb sodrófákat, sörös dobozokat vagy gurigákat alufóliával bevonunk, majd vékonyan megkenjük olajjal. A tésztacsíkokat rátekerjük úgy, hogy ne maradjon rés köztük. A tésztát újra megkenjük olajjal vagy vajjal, és megforgatjuk darált dióban.

180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Amikor megsült, óvatosan lehúzzuk a formáról. Tálalás előtt porcukorral meghinthetjük.

Ebből a mennyiségből körülbelül 10 db kürtős kalács készül.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dios-kurtoskalacs/