Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Diós, lekváros batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mazsolát leöblítjük, majd vízbe vagy esetleg rumba áztatjuk. Lecsepegtetjük, és összekeverjük a dióval meg a lekvárral. Ha fagyasztott tésztát vásárolunk, azt szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, kb. 2 óra alatt. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és kb. 7×7 cm-es lapokat vágunk belőle. A diós-lekváros keverékből a tésztalapok közepébe 1-1 kiskanálnyit teszünk. A sütőt […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A mazsolát leöblítjük, majd vízbe vagy esetleg rumba áztatjuk. Lecsepegtetjük, és összekeverjük a dióval meg a lekvárral.

Ha fagyasztott tésztát vásárolunk, azt szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, kb. 2 óra alatt. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és kb. 7×7 cm-es lapokat vágunk belőle. A diós-lekváros keverékből a tésztalapok közepébe 1-1 kiskanálnyit teszünk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztaszéleket, majd átlósan összefogjuk a sarkokat és középen összenyomkodjuk őket, így batyut készítünk. A tetejüket is megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is