A mazsolát leöblítjük, majd vízbe vagy esetleg rumba áztatjuk. Lecsepegtetjük, és összekeverjük a dióval meg a lekvárral.
Ha fagyasztott tésztát vásárolunk, azt szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, kb. 2 óra alatt. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és kb. 7×7 cm-es lapokat vágunk belőle. A diós-lekváros keverékből a tésztalapok közepébe 1-1 kiskanálnyit teszünk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztaszéleket, majd átlósan összefogjuk a sarkokat és középen összenyomkodjuk őket, így batyut készítünk. A tetejüket is megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.