Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós, lekváros batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 evőkanál mazsola
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 csomag leveles tészta (50 dkg)
  • 1 evőkanál liszt ( a nyújtáshoz)
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor
Diós batyu kép

Elkészítése

A mazsolát leöblítjük, majd vízbe vagy esetleg rumba áztatjuk. Lecsepegtetjük, és összekeverjük a dióval meg a lekvárral.

Ha fagyasztott tésztát vásárolunk, azt szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, kb. 2 óra alatt. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és kb. 7×7 cm-es lapokat vágunk belőle. A diós-lekváros keverékből a tésztalapok közepébe 1-1 kiskanálnyit teszünk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztaszéleket, majd átlósan összefogjuk a sarkokat és középen összenyomkodjuk őket, így batyut készítünk. A tetejüket is megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dios-lekvaros-batyu/