Elkészítése
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet. Ha felfutott az élesztő, majd a többi hozzávalót is beletesszük és tésztát dagasztunk belőle kb 10 perc alatt.
Meleg helyen duplájára kelesztjük, kb egy órán át, letakarva.
Addig a töltelékeket elkészítjük, amihez csak szárazon összekeverjük a hozzávalókat külön-külön.
Ha a tésztánk megkelt elosztjuk 6 részre. Mindegyik tésztát kinyújtjuk kb 20*15 cm-es téglalappá és megkenjük étolajjal vagy olvasztott vajjal.
Kettő-kettőt megtöltünk dióval, másik 2-őt mákkal, a maradékot kakaóval és feltekerjük, mint a bejglit, majd a végeit összecsípjük.
Az egyforma töltelékes tésztákat összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezek a kis kalácskák kb 25-30 cm hosszúak lesznek. Hogy sütés után könnyebben szét tudjuk szedni lekenjük az oldalukat is olajjal.
Újra kelesztés következik kb egy óra. A kelesztési idő vége felé tetejüket megkenjük tojássárgával.
45 perc letelte után bekapcsoljuk a sütőnket 180-200 fokra.
Ha megkeltek a kalácsok, előmelegített sütőben megsütjük kb 30-35 perc alatt. Közben azért figyeljük, nem egyformák a sütőink, lehet valakinél hamarabb megsül vagy esetleg később. Alkalmazzunk tűpróbát.
Ha a kalácsok megsültek, akkor rácsra téve hűlni hagyjuk.
