Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Diós, mákos, kakaós kalácskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet. Ha felfutott az élesztő, majd a többi hozzávalót is beletesszük és tésztát dagasztunk belőle kb 10 perc alatt. Meleg helyen duplájára kelesztjük, kb egy órán át, letakarva. Addig a töltelékeket elkészítjük, amihez csak szárazon összekeverjük a hozzávalókat külön-külön. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
trarita
Beküldte: 2018.04.15.

Tészta:

Diós töltelék:

Mákos töltelék:

Kakaós töltelék:

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet. Ha felfutott az élesztő, majd a többi hozzávalót is beletesszük és tésztát dagasztunk belőle kb 10 perc alatt.

Meleg helyen duplájára kelesztjük, kb egy órán át, letakarva.

Addig a töltelékeket elkészítjük, amihez csak szárazon összekeverjük a hozzávalókat külön-külön.

Ha a tésztánk megkelt elosztjuk 6 részre. Mindegyik tésztát kinyújtjuk kb 20*15 cm-es téglalappá és megkenjük étolajjal vagy olvasztott vajjal.

Kettő-kettőt megtöltünk dióval, másik 2-őt mákkal, a maradékot kakaóval és feltekerjük, mint a bejglit, majd a végeit összecsípjük.

Az egyforma töltelékes tésztákat összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezek a kis kalácskák kb 25-30 cm hosszúak lesznek. Hogy sütés után könnyebben szét tudjuk szedni lekenjük az oldalukat is olajjal.

Újra kelesztés következik kb egy óra. A kelesztési idő vége felé tetejüket megkenjük tojássárgával.

45 perc letelte után bekapcsoljuk a sütőnket 180-200 fokra.

Ha megkeltek a kalácsok, előmelegített sütőben megsütjük kb 30-35 perc alatt. Közben azért figyeljük, nem egyformák a sütőink, lehet valakinél hamarabb megsül vagy esetleg később. Alkalmazzunk tűpróbát.

Ha a kalácsok megsültek, akkor rácsra téve hűlni hagyjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
trarita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is