Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Diós napraforgó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós napraforgó egy mutatós, mégis egyszerűen elkészíthető kelt sütemény. A lekváros-diós töltelék és a napraforgóra emlékeztető formázás különlegessé teszi, így vendégvárónak és ünnepi asztalra is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
zsuzsi369
Beküldte: 2013.09.02.

Hozzávalók

Töltelék

A kenéshez

Elkészítése

Tészta

A lisztet a tojással, az olajjal, a cukorral, az élesztővel, a joghurttal, a sóval és a vízzel összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az első adagot lisztezett deszkán kör alakúra, kb. 2–3 mm vastagra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Töltelék

Az alsó tésztalapot megkenjük lekvárral, majd megszórjuk porcukorral elkevert darált dióval. Ízlés szerint állíthatjuk be a töltelék édességét.

A második tésztát ugyanakkora kör alakra nyújtjuk, és a töltelékre helyezzük. A közepén pohárral egy mélyedést készítünk, amelyet megszórunk dióval.

Formázás és sütés

A tésztát pizzához hasonlóan cikkekre vágjuk, majd a szeleteket 2–3-szor megcsavarjuk, hogy napraforgóra emlékeztető formát kapjunk. A tetejét felvert tojással megkenjük.

A formázott tésztát további 15–20 percig pihentetjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp

A töltelékbe keverhetünk mazsolát vagy fahéjat is, így még gazdagabb ízeket kapunk. A kész süteményt porcukorral megszórva vagy vaníliasodóval kínálva igazi desszertként is tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
zsuzsi369
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is