Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós ricottagombóc szőlős bormártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóc

  • 50 dkg ricotta
  • 15 dkg kukoricadara
  • 5 dl víz
  • 0,5 kávéskanál só
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 10 dkg őrölt dió

Mártás

  • 2 dl édes vagy félédes fehérbor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor
  • 1 dl állati tejszín
  • szőlőszemek

Elkészítése

A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a ricottát.

Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a dióval.

A ricottás masszából formáljunk gombócokat és hempergessük meg a diós morzsás keverékben.

A mártáshoz a bort forraljuk fel a cukorral, a pudingport keverjük simára a tejszínnel és öntsük a borhoz, majd habverővel keverjük simára.

A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dios-ricottagomboc-szolos-bormartasban/