Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós szaloncukor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • kevés só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • tejföl (amennyit felvesz )

Töltelékhez

  • 15 dkg dió
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • porcukor vaníliás porcukor (a forgatáshoz )

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, majd belerakjuk az élesztőt és a cukrot, és kicsit kelni hagyjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát fél órát hűvös helyen pihentetjük.

A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és kb. 7×4 cm-es lapokat vágunk belőle. A tölteléket a közepébe rakjuk, majd feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit picit megvagdossuk késsel, hogy hasonlítson a szaloncukor papírhoz.

Olajozott tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/dios-szaloncukor/