Elkészítése
Tészta:
A tészta összes hozzávalóját egy edénybe mérjük és összeállítjuk a tésztát, majd kb 10 percig dagasztjuk. Nem szükséges az élesztőt felfuttatni. Valamint arra figyeljünk még, hogy a só közvetlenül az élesztővel ne érintkezzen.
Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
Formázás, sütés:
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és egy nagyobb formával kiszaggatjuk, majd a fánkok közepét egy kisebb formával kiszúrjuk. A maradék tésztát pár perc pihentetés után formázzuk.
Letakarva langyos helyen kb 30 percig kelesztjük.
A kelesztés után felmelegített, közepes hőmérsékletű, bő olajban kisütjük először az egyik oldalát kb 3-4 perc alatt, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük a fánkokról a felesleges olajat.
Díszítés:
A kisült és kihűlt fánkokat belemártjuk a felolvasztott csokiba vagy cukormázba és díszítjük különböző cukrokkal, durvára tört oreoval vagy csorgatunk rá csokit.










