Elkészítése
A lisztet egy nagy tálba szórjuk, és a közepébe egy mélyedést készítünk. Az élesztőt ebbe a mélyedésbe morzsoljuk, majd rászórjuk a cukrot és ráöntjük a langyos tejet. Kicsit összekeverjük a közepén, majd hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
Amikor az élesztő már szépen feljött, hozzáadjuk a sót és elkezdjük dagasztani a tésztát, miközben fokozatosan hozzáöntjük a langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva meleg helyen hagyjuk kelni.
Amikor a tészta megkelt, újra visszaverjük, hogy a levegőt kinyomjuk belőle, és hagyjuk még egyszer megkelni.
A második kelés után a tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az olvasztott zsírral alaposan megkenjük a kinyújtott tésztát (én libazsírt használtam, de más zsiradék is megfelelő), majd megszórjuk borssal és apróra vágott kaporral. Ehhez a mennyiséghez körülbelül három nagy csomag friss kaprot használtam.
A tésztát feltekerjük, mint egy bejglit, majd csigákra vágjuk. A tepsibe helyezett csigák tetejét még egyszer megkenjük a maradék olvasztott zsírral.
Miközben a sütőt 200°C-ra előmelegítjük, a csigákat a tepsiben hagyjuk kelni. Végül 35 perc alatt készre sütjük őket.
