Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Duplán sajtos kefires kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg liszt 2 egész tojás 2 dl kefir 1 dl olaj 1 mk cukor 2 tk só 1-1,5 dl langyos tej 3 dkg élesztő Krém: 20 dkg margarin só 20 dkg reszelt sajt Tetejére: langyos víz sajt, kömény, szezámmag, stb. Elkészítése: Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.11.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 mk cukor
  • 2 tk só
  • 1-1,5 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő

Krém:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt sajt

Tetejére:

  • langyos víz
  • sajt, kömény, szezámmag, stb.


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztom, és lefedve a duplájára kelesztem.

A puha margarint a sóval habosra keverem.

A tésztát 4 részre osztom, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körformára nyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével,megszórom a fele reszelt sajttal, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta és 8 cikkre vágom.

Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni.

Sütőpapíros tepsibe fektetem, langyos vízzel megkenem a tetejét, és ízlés szerint megszórtam reszelt sajttal és köménymaggal vagy csak hagyom simán.

A másik 2 lappal is így járok el. Hagyom kelni, majd 200 C°-os sütőben szép pirosra sütöm.

Egy nagy tepsibe pont belefér a 8 db kifli, így ebből a mennyiségből 16 db, szép nagy kifli lesz. Frissen a legfinomabb, de másnap is nagyon jó .

Lehet 16 cikkre is vágni,akkor kicsi kiflik lesznek és 32 db.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is