Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vízbe belekeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadunk 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk belőle. Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a maradék puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Egy-két órára a hűtőbe tesszük (nálam volt 3-4 is). Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
trarita
Beküldte: 2017.12.10.

Hozzávalók:

Elkészítése

A vízbe belekeverjük az ecetet.

A liszthez hozzáadunk 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk belőle.

Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a maradék puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Egy-két órára a hűtőbe tesszük (nálam volt 3-4 is). Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, majd tepsire tesszük.

Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.

Az ecet ízét nem lehet érezni. Javítja a tészta rugalmasságát, nyújthatóságát. Nem kell a tésztába plusz cukor, elég ami a beforgatáshoz szükséges.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
trarita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is