Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ecetes kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 27 dkg vaj
  • 1 evőkanál ecet (nálam 15 %-os)
  • 6 evőkanál hideg víz
  • csipet só
  • lekvár
  • vaníliás porcukor

Elkészítése

A vízbe belekeverjük az ecetet.

A liszthez hozzáadunk 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk belőle.

Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a maradék puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Egy-két órára a hűtőbe tesszük (nálam volt 3-4 is). Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, majd tepsire tesszük.

Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.

Az ecet ízét nem lehet érezni. Javítja a tészta rugalmasságát, nyújthatóságát. Nem kell a tésztába plusz cukor, elég ami a beforgatáshoz szükséges.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/ecetes-kiflik/