A vízbe belekeverjük az ecetet.
A liszthez hozzáadunk 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk belőle.
Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a maradék puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Egy-két órára a hűtőbe tesszük (nálam volt 3-4 is). Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, majd tepsire tesszük.
Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.
Az ecet ízét nem lehet érezni. Javítja a tészta rugalmasságát, nyújthatóságát. Nem kell a tésztába plusz cukor, elég ami a beforgatáshoz szükséges.