Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édesburgonyakrémes áfonyás csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 g friss élesztő
  • 2,5 dl langyos tej (kb)

Töltelék

  • 25 dkg édesburgonya (hámozott súly)
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 15 dkg áfonya (kb)

Tetejére

  • 1 tojássárgája

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.

A lisztet alaposan összemorzsoljuk a vajjal, összekeverjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az olajat és annyi tejet, hogy összeálljon a tészta.

Jól összegyúrjuk, majd letakarva 30 percig kelesztjük.

A megfőtt és áttört burgonyát kihűtjük, ízesítjük és krémesre keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával és a keményítővel.

A tésztát két cipóra osztjuk és lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk, rákenjük a krém felét és megszórjuk áfonyával. Feltekerjük mint a bejglit, majd kb 2 ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk.

Így járunk el a másik tésztacipóval is.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, tetejüket lekenjük tojássárgával és 20 percig pihentetjük, majd előmelegített, 190 °C-os sütőben szép aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/edesburgonyakremes-afonyas-csiga/