Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Egészséges kenyér teljes kiőrlésű lisztekből

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rozs, a búza és a zabpehely kombinációja, valamint a magvak hozzáadása nemcsak finom, hanem rostokban gazdag kenyeret eredményez. Ideális szendvicsalapnak, vagy egyszerűen friss vajjal, zöldségekkel tálalva.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk, a szitában fennmaradt rostot is hozzáadjuk, majd beleszórjuk a sót és a zabpelyhet. A langyos tej-víz keverékével a száraz hozzávalókat összedolgozzuk, és rugalmas kenyértésztát gyúrunk.

A tésztát letakarva 20 percig pihentetjük, majd enyhén átgyúrjuk és megformázzuk. Sütőpapírral bélelt formába helyezzük, tetejét bevagdossuk, megszórjuk zabpehellyel, és ismét fél órát kelesztjük.

Sütés előtt vízzel megspricceljük, majd lefedjük egy azonos méretű őzgerincformával. 200 °C-ra előmelegített sütőben, a sütő aljába helyezett vízzel együtt 25 percig sütjük. Ezután a tetejét levesszük, és további 15 percig sütjük fedetlenül. A sütés után ismét enyhén megspricceljük, letakarjuk, és pihentetjük. Ha kihűlt, szépen szeletelhető.

Tipp

A magmixet kedvünk szerint variálhatjuk, tehetünk bele például lenmagot, szezámmagot vagy diót is. Ha ropogósabb héjat szeretnénk, a sütés közben többször is permetezzük meg vízzel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is