Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Egybefont mákos-diós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztbe és a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. Letakarva duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat, külön a dióhoz és külön a mákhoz összekeverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a massza, mert akkor sülés közben szétrepedhet a tészta. A megkelt tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.05.06.

Tészta

Diós töltelék:

Mákos töltelék

Tetejére

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztbe és a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat, külön a dióhoz és külön a mákhoz összekeverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a massza, mert akkor sülés közben szétrepedhet a tészta.

A megkelt tésztát elfelezzük. Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztákat és az egyiket megkenjük a diós töltelékkel, feltekerjük, majd a másik tészta következik a mákkal, majd feltekerjük a tésztákat.

Az így kapott két rudat összefonjuk. Egymás mellé tesszük a rudakat és egyiket a másikra hajtjuk óvatosan, ki ne szakadjon a tészta.

Ha ezzel végzünk, akkor egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a fonatot beletesszük.

A tészta tetejét lekenjük a tojássárgája és tej keverékével, majd a kalácsot a formában duplájára kelesztjük.

10 percig nagy lángon, 200 fokra előmelegített sütőben sütjük, majd lassú tűzön, 180 fokon (gázsütőben 5-ös fokozat) további 40 percig (kb).

A formában hagyjuk kihűlni a kalácsot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is