Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Egyszer kelt fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 2 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, és ide öntjük a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk a vaj kivételével a többi hozzávalót. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezzel is tovább dolgozzuk, amíg rugalmas, egynemű tésztát kapunk. A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, ujjnyi […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2024.01.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt 2 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, és ide öntjük a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk a vaj kivételével a többi hozzávalót.

A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezzel is tovább dolgozzuk, amíg rugalmas, egynemű tésztát kapunk. A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A kiszaggatott fánkokat konyharuhával letakarva fél órán át kelesztjük. Közben az olajat felforrósítjuk. A fánkok közepét ujjunkkal kissé benyomjuk, majd a lyukas felükkel lefelé az olajba helyezzük. Fedővel lefedve sütjük, amíg szép pirosra nem sül az egyik oldaluk, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat fedő nélkül sütjük tovább.

A kész fánkokat papírtörlőre tesszük, hogy leitassuk róluk az olajat. A közepükbe sárgabaracklekvárt töltünk, és porcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is