Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Egyszer kelt fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 2–3 dl langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat – a vaj kivételével – egy tálba tesszük, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután az olvasztott vajat is beledolgozzuk, majd lisztezett deszkára borítjuk. A tésztát ujjnyi vastagra egyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva kb. fél órát pihentetjük. Ezután nem túl forró olajban sütjük. Mielőtt az olajba tesszük, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.06.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt 2–3 dl langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat – a vaj kivételével – egy tálba tesszük, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután az olvasztott vajat is beledolgozzuk, majd lisztezett deszkára borítjuk.

A tésztát ujjnyi vastagra egyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva kb. fél órát pihentetjük. Ezután nem túl forró olajban sütjük. Mielőtt az olajba tesszük, a fánkok közepét benyomjuk – ez az oldal kerül alulra. Fedő alatt sütjük az első oldalát, majd a másik oldalt már fedő nélkül.

A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, és porcukorral meghintjük. A közepükbe lekvárt vagy Nutellát is tehetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is