Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszer kelt fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 8 dl tej
  • rum
  • só
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg élesztő

Elkészítése

Az élesztőt 2–3 dl langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat – a vaj kivételével – egy tálba tesszük, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután az olvasztott vajat is beledolgozzuk, majd lisztezett deszkára borítjuk.

A tésztát ujjnyi vastagra egyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva kb. fél órát pihentetjük. Ezután nem túl forró olajban sütjük. Mielőtt az olajba tesszük, a fánkok közepét benyomjuk – ez az oldal kerül alulra. Fedő alatt sütjük az első oldalát, majd a másik oldalt már fedő nélkül.

A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, és porcukorral meghintjük. A közepükbe lekvárt vagy Nutellát is tehetünk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/egyszer-kelt-fank-3/