Az élesztőt 2 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, és ide öntjük a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk a vaj kivételével a többi hozzávalót.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezzel is tovább dolgozzuk, amíg rugalmas, egynemű tésztát kapunk. A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott fánkokat konyharuhával letakarva fél órán át kelesztjük. Közben az olajat felforrósítjuk. A fánkok közepét ujjunkkal kissé benyomjuk, majd a lyukas felükkel lefelé az olajba helyezzük. Fedővel lefedve sütjük, amíg szép pirosra nem sül az egyik oldaluk, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat fedő nélkül sütjük tovább.
A kész fánkokat papírtörlőre tesszük, hogy leitassuk róluk az olajat. A közepükbe sárgabaracklekvárt töltünk, és porcukorral megszórjuk.