Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű kenyérfelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 csomag szeletelt toast kenyér
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 üveg baracklekvár (kicsi)
  • 0,5 kg túró
  • citromlé
  • citromhéj
  • 2 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • mazsola ízlés szerint

Elkészítése

Egy tepsit vagy jénait (20*30 cm) margarinnal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.

A túrót a vaníliás cukorral és 2 evőkanál kristálycukorral, citromhéjjal és citromlével ízesítjük, áttörjük, majd féretesszük.

A tej 2/3-át beleöntjük egy tálba, ízesítjük 2 evőkanál cukorral és ebbe mártogatjuk bele a kenyérszeleteket és beletesszük az előkészített tepsibe.

Ha az első réteggel megvagyunk, megkenjük baracklekvárral, majd a túrós masszából teszünk rá, ismét egy réteg kenyér, majd baracklekvár, túró és addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalónk el nem fogynak. A tetejére kenyér kerüljön.

A maradék tejhez hozzáütjük a tojásokat és ezzel a tojásos-tejjel leöntjük a tetejét.

180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük szép aranybarnára.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/egyszeru-kenyerfelfujt/