Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 csapott tk só 3 dl langyos víz 3 dkg friss élesztő 1 kk cukor 2 ek olaj Elkészítése: Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat és kicsit lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2017.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 csapott tk só
  • 3 dl langyos víz
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 kk cukor
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és felfuttatjuk.

A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat és kicsit lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk.

Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Egyenként gombócokat gömbölyítünk. Konyharuhával letakarva hagyjuk kb 10-15 percet pihenni.

Egyenként picit lisztezett felületen kb 3-4 mm vékonyra és kör alakúra elnyújtjuk. Sütőpapíros nagyméretű tepsibe teszünk 3-4 darabot.

Kb 30 percet hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő, majd 220 fokon hőlégkeveréssel kb 6-7 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

[box style=”info”]Amikor a család vasárnap gyroszra éhezik, akkor nincs más teendő, mint elkészíteni. Pitát kértek, ezért bedagasztottam egy adaggal. Igazán egyszerű, nincs benne nagy ördöngösség, kevesebb konyhai tapasztalattal bírók is nyugodtan belevághatnak.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is