Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Egyszerű tejes kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 35 dkg finomliszt (esetleg +1 ek) 1 tk só 2,5 dkg friss élesztő 2,5 dl tej (+1-2 ek lekenni) 1 kk cukor 2,5 dkg olvasztott vaj Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és megszórjuk cukorral. Félretesszük, hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, majd a felfutott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.01.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt (esetleg +1 ek)
  • 1 tk só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej (+1-2 ek lekenni)
  • 1 kk cukor
  • 2,5 dkg olvasztott vaj


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és megszórjuk cukorral. Félretesszük, hagyjuk felfutni.

A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, majd a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk, tésztává dagasztjuk, majd 2 részre osztjuk a tésztát, és mindegyikből gombócot formálunk.

Az egyik cipót lisztezett munkalapon tányér nagyságú kör alakúra kinyújtjuk, és 4 részre vágjuk. A cikkeket tovább nyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra (a háromszög alak maradjon!), és a szélesebb oldalán kezdve feltekerjük, majd behajlítjuk kifli formára.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket.

A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és az aljába egy tűzálló tálba, vagy tepsibe vizet teszünk. Amíg a sütő melegszik, a kifliket takarjuk le, és pihentessük.

A sütőbe helyezés előtt kenjük le a tetejüket egy ecset segítségével tejjel, majd toljuk be a tepsit a forró sütőbe. Kb. 25 perc alatt süssük szép világosra. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

[box style=”info”]Sütős berkekben nagyon nagy sláger lett ez a kifli. Mondanom sem kell, én sem tudtam kihagyni. Az első adag olyan gyorsan elfogyott, hogy esélyem sem volt lefotózni. Így biztos voltam benne, hogy nem utoljára sütöttem. Ma megint nekiláttam. Roppant egyszerű, hamar elkészül. Kívül ropogós, a belseje puha és foszlós. Abbahagyhatatlan 🙂
Ebből az adagból 8 db kifli lett.
További képek a formázásról, készítésről megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is