Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Eperrel töltött túrógombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Gombóchoz: 3 tojás 4 ek cukor csipet só 6 ek zsemlemorzsa 50 dkg túró Hempergetéshez: 10-15 dkg zsemlemorzsa 2 ek kristálycukor 1 ek étolaj Töltelékhez: 30 dkg eper Öntethez: 3 dl tejföl 1 cs vaníliás cukor Elkészítése: A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük. Egy agad masszát a tenyerünkön ellapítunk, 1 szem epret teszünk rá, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.05.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

Gombóchoz:

  • 3 tojás
  • 4 ek cukor
  • csipet só
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • 50 dkg túró

Hempergetéshez:

  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 ek étolaj

Töltelékhez:

  • 30 dkg eper

Öntethez:

  • 3 dl tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor


Elkészítése:

A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük. Egy agad masszát a tenyerünkön ellapítunk, 1 szem epret teszünk rá, majd
vizes kézzel gombóccá formáljuk. Ezzel a technikával a többi masszába is epret töltünk.

Egy edényben vizet forralunk, majd 10-15 perc alatt, forró, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat (a gombócok megduzzadnak, ezért ne tegyünk sokat egyszerre a vízbe!).

Közben egy serpenyőben felhevítjük az oldajat, hozzáadjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk, tátesszük a morzsát és aranyszínűre pirítjuk.

A kész gombócokat kiszedjük, víz alatt leöblítjük és megforgatjuk a kész morzsában.

Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.

A kész gombócokat még melegen az öntettel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is