Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg liszt kb 5 dl tej 5 dkg élesztő 5 ek cukor 12 dkg vaj 4 tojássárjája 1 cs vaníliás cukor csipet só Továbbá: 1 üveg eperlekvár 30 dkg eper olaj a sütéshez Elkészítése: Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 ek cukrot hintünk rá és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a lisztet, […]

Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Karamella
Beküldte: 2016.06.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • kb 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 5 ek cukor
  • 12 dkg vaj
  • 4 tojássárjája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

Továbbá:

  • 1 üveg eperlekvár
  • 30 dkg eper
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 ek cukrot hintünk rá és hagyjuk felfutni.

Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a többi cukrot, a puha vajat és a tojássárgájákat is. Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (esetleg pohárral) kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkok közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal,majd forró olajban közepes lángon fedő alatt, mindkét oldalát,szép barnára sütjük.

Tálaláskor megkenjük eperlekvárral, epreket darabolunk rá,majd megszórjuk porcukorral.

Melegen tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Karamella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is