Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • kb 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 5 ek cukor
  • 12 dkg vaj
  • 4 tojássárjája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

Továbbá:

  • 1 üveg eperlekvár
  • 30 dkg eper
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 ek cukrot hintünk rá és hagyjuk felfutni.

Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a többi cukrot, a puha vajat és a tojássárgájákat is. Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (esetleg pohárral) kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkok közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal,majd forró olajban közepes lángon fedő alatt, mindkét oldalát,szép barnára sütjük.

Tálaláskor megkenjük eperlekvárral, epreket darabolunk rá,majd megszórjuk porcukorral.

Melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/epres-fank/